Heb je recentelijk een nieuwe leesbril gekocht? Wanneer je een nieuwe leesbril hebt waar je nog niet bekend mee bent is het logisch dat je er even aan moet wennen. Zeker als je überhaupt nog nooit een leesbril hebt gedragen. Er zullen een aantal dingen zijn waaraan je dan zal moeten wennen. Hieronder een overzicht wat er kan gebeuren.

Hoezo zie ik niet meteen scherp?

Het is heel gebruikelijk dat je na aankoop van een leesbril niet meteen haarscherp alles ziet. Dit komt doordat de ogen een moment moeten wennen aan de hulp die ze krijgen van de leesbril bij het scherp stellen. Raak vooral niet in paniek, dit is zeer normaal. Wacht het 2 tot 3 weken af, dan zal het waarschijnlijk wel weg zijn. Is dat niet het geval, kijk dan nog eens of je wel de juiste sterkte hebt gekozen. Bij het gebruik van een dikker of dunner glas kan het ook in het begin onwennig zijn. Bij dunner glas kan er bijvoorbeeld lichte verkleuring te zien zijn. Ook dit is slechts in het begin.

Tip: wees niet te gehaast met het trekken van conclusies van je nieuwe bril, je ogen hebben tijd nodig om te wennen!

Multifocale leesbril

Een multifocale leesbril is een leesbril die geschikt is voor zowel dichtbij kijken als veraf. Dit zorgt ervoor dat het leesglas geleidelijk van boven naar beneden overloopt in sterkte. Dit is in het begin heel erg wennen en kan raar aanvoelen. Als je loopt lijkt het misschien alsof je ergens vanaf loopt. Dit zal na verloop van tijd minder worden en je ogen zullen wennen aan de multifocale leesbril.

Multifocale brillenglazen zijn brillenglazen waarmee men niet alleen veraf en dichtbij maar ook op alle tussenliggende afstanden goed kan zien. Een multifocaal glas heeft geen abrupte overgang tussen het leesgedeelte en het verafgedeelte. Lees meer op Wikipedia.

Kriebel aan de neus?

In het begin kan het zijn dat de leesbril bij de neus nog niet helemaal lekker zit. Het kan zijn dat de leesbril te strak zit of juist te los. Dit hoeft niet meteen een probleem te zijn. Het kan goed dat je nog even moet wennen aan het nieuwe model. Als dit vervelend blijft is het bij sommige leesbrillen mogelijk om een nieuwe losse neusbrug te bestellen. Zo zijn bij Leesbrilhuis.nl voor de leesbrillen van Porsche design en Jaguar verschillende losse neusbruggen verkrijgbaar.

Een keer iets anders proberen

Het leuke bij Leesbrilhuis, is dat er een grote variëteit is aan leesbrillen. Dit betekent dat klanten ook vaak wat anders willen proberen. De stap van een grote Wayfarer van Ray-Ban naar een look-over van Porsche Design is bijvoorbeeld vrij groot. Maak je niet druk als het dan even duurt voordat de leesbril lekker zit. Over het algemeen kan het voor alles wel een weekje duren voordat het als gegoten zit.

Toch niet echt kunnen wennen?

Geen enkel probleem. Leesbrilhuis helpt je graag aan een leesbril die perfect voor je is. Stuur dus kosteloos je leesbril terug (Let op: niet wanneer de leesbril speciaal voor jouw is ingeslepen) en neem zowaar nodig contact met Leesbrilhuis op om je ideale leesbril te vinden. Onze experts geven je graag advies en gaan op zoek naar de leesbril die bij je past!

Voor vragen kun je altijd mailen naar info@leesbrilhuis.nl of op werkdagen bellen tussen 09:00 en 17:00 naar 026-3638459.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van leesbrilhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 568 reviews.