6 december 2018

Hoe snel wen je aan een nieuwe leesbril?

Heeft u een nieuwe leesbril gekocht of eentje die u altijd heeft? Wanneer u een nieuwe leesbril heeft waar u nog niet bekend mee bent is het logisch dat u er even aan moet wennen. Zeker als u überhaupt nog nooit een leesbril heeft gedragen. Er zullen een aantal dingen zijn waaraan u dan zal moeten wennen. Hieronder een overzicht wat er kan gebeuren.

Hoezo zie ik niet meteen scherp?

Het is heel gebruikelijk dat u na aankoop van een leesbril niet meteen haar scherp alles ziet. Dit komt omdat de ogen een moment moeten wennen aan de hulp die ze krijgen van de leesbril bij het scherp stellen. Raak vooral niet in paniek, dit is zeer normaal. Wacht het 2 tot 3 weken af, dan zal het waarschijnlijk wel weg zijn. Is dat niet het geval, kijk dan nog eens of je wel de juiste sterkte hebt gekozen. Bij het gebruik van een dikker of dunner glas kan het ook in het begin onwennig zijn. Bij dunner glas kan er bijvoorbeeld lichte verkleuring te zien zijn. Ook dit is slechts in het begin.

Multifocale leesbril

Een multifocale leesbril is een leesbril die geschikt is voor zowel dichtbij kijken als veraf. Dit zorgt ervoor dat het leesglas geleidelijk van boven naar beneden overloopt in sterkte. Dit is in het begin heel erg wennen en kan raar aanvoelen. Als je loopt lijkt het misschien alsof je ergens vanaf loopt. Dit zal na verloop van tijd minder worden en uw ogen zullen wennen aan de multifocale leesbril.

Kriebel aan de neus?

In het begin kan het zijn dat de leesbril bij de neus nog niet helemaal lekker zit. Het kan zijn dat de leesbril te strak zit of juist te los. Dit hoeft niet meteen een probleem te zijn. Het kan goed dat u nog even moet wennen aan het nieuwe model. Als dit vervelend blijft is het bij sommige leesbrillen mogelijk om een nieuwe losse neusbrug te bestellen. Zo zijn bij Leesbrilhuis.nl voor de leesbrillen van Porsche design en Jaguar verschillende losse neusbruggen verkrijgbaar.

Een keer iets anders proberen

Het leuke bij Leesbrilhuis, is dat er een grote variëteit is aan leesbrillen. Dit betekent dat klanten ook vaak wat anders willen proberen. De stap van een grote Wayfarer van Ray-Ban naar een look-over van Porsche Design is bijvoorbeeld vrij groot. Maak u niet druk als het dan even duurt voordat de leesbril lekker zit. In het algemeen kan het voor alles wel een weekje duren voordat het als gegoten zit.

Toch niet echt kunnen wennen?

Geen enkel probleem. Leesbrilhuis helpt u graag aan een leesbril die perfect voor u is. Stuur dus kosteloos uw leesbril terug (Let op: NIET wanneer de leesbril speciaal voor u is ingeslepen) en neem zowaar nodig contact met Leesbrilhuis op om uw ideale leesbril te vinden. Onze expert geven u graag advies en gaan op zoek naar de leesbril die bij u past!

Voor vragen kunt u altijd mailen naar info@leesbrilhuis.nl of op werkdagen bellen tussen 09:00 en 17:00 naar 026-3638459.

Hoe snel wen je aan een nieuwe leesbril?
4.7 (93.33%) 3 votes

Geef een reactie