We kijken met z’n allen steeds meer naar beeldschermen. Veel mensen zitten voor hun werk veel achter de computer, en ook in onze vrije tijd brengen we heel wat tijd achter het beeldscherm door. Onze ogen zijn natuurlijk niet gemaakt om de hele dag naar een scherm te staren; veel mensen krijgen hier dan ook last van. Een mooie oplossing hiervoor is de computerbril.

Er zijn veel beroepen waarbij je verplicht een veiligheidsbril op moet om je ogen te beschermen tijdens het werken, maar ook met een kantoorbaan is het belangrijker dan je wellicht nu denkt. Met een computerbril of beeldschermbril bescherm je jouw ogen tijdens het werken achter een beeldscherm. Een computerbril is speciaal bedacht om de nadelige gevolgen van het langdurig kijken naar een scherm te verminderen. We vertellen je hier graag meer over computerbrillen.

computerbril

Heb ik een computerbril nodig?

Bijna iedereen zit tegenwoordig wel een aantal uur per week achter een beeldscherm. Maar wanneer zit je zoveel achter de computer dat je een computerbril nodig hebt? Het is lastig om op deze vraag een duidelijk antwoord te geven, omdat ogen nou eenmaal verschillen.

Over het algemeen wordt als richtlijn aangehouden dat mensen die meer dan twee uur per dag achter een beeldscherm zitten beter een computerbril kunnen dragen. Deze richtlijn zegt wel iets maar je kunt beter zelf in de gaten houden of je last krijgt van oogklachten door het vele kijken naar een beeldscherm.

Het risico op oogklachten door het langdurig kijken naar een beeldscherm neemt vanaf een leeftijd van rond de 40 jaar toe. De meest voorkomende klachten door veelvuldig naar beeldschermen staren zijn droge en vermoeide ogen. Ook gevoeligheid voor licht en klachten aan nek, hoofd of rug kunnen een signaal zijn dat je een computerbril kunt gebruiken. Als je twijfelt of je een computerbril nodig hebt, is het een aanrader om je ogen te laten testen bij de opticien of oogarts.

Tip: Ga jij liever niet gelijk naar een opticien of oogarts, test dan zelf je sterkte met onze online oogtest.

Wat is een computerbril precies?

Een computerbril is een bril met speciaal geslepen glazen, die ervoor zorgen dat je een beter en scherper zicht hebt op het beeldscherm. De bril werkt vaak het best wanneer je zo’n 40 tot 80 centimeter van je scherm zit. De precieze afstand tot het beeldscherm is belangrijk voor de manier waarop de glazen geslepen worden.

Een computerbril is enigszins te vergelijken met een leesbril maar zeker niet hetzelfde. Een leesbril is bedoeld voor het optimaal zien op een afstand van een centimeter of 30 van de ogen. Voor een computerbril is de afstand met het optimale zicht een stuk verder. Daarnaast verschillen de sterktes vaak tussen de beeldscherm en leesbril van een persoon.

Computerbril

Bron: pearle.nl

Als je veel achter de computer zit is het dan ook niet verstandig het bij een leesbril te houden om het beeldscherm goed te kunnen zien. Het dragen van een leesbril of multifocale bril tijdens langdurig werk kan zelfs tot een slechte houding en daardoor rug- en nekklachten leiden. Als je last hebt van klachten door ouderdomsverziendheid en vaak achter een beeldscherm moet werken, zijn werkgevers in Nederland volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit verplicht een computerbril te verstrekken. Dit geeft wel aan dat het menens is met de voordelen van een computerbril voor de ogen.

De voordelen van computerbrillen

We zetten hieronder de voordelen nog eens op een rij om je een overzicht te geven van de pluspunten van het dragen van een computerbril.

> Rust voor je ogen

Het belangrijkste voordeel van het dragen van een computerbril is natuurlijk de rust die het je ogen geeft. Hierdoor zullen jouw ogen minder snel vermoeid raken en zul je ook minder snel last hebben van droge of tranende ogen.

> Beter zicht op het beeldscherm

De computerbril heeft niet alleen positief effect op de gesteldheid van jouw ogen maar zorgt ook dat je beter kunt zien. Door de computerbril zul je het beeldscherm beter kunnen zien en hierdoor prettiger en efficiënter kunnen werken. Het voorover hangen en met je neus op het beeldscherm zitten is verleden tijd.

> Houding

Doordat je een beter zicht op het beeldscherm hebt zal ook jouw houding achter de computer verbeteren met een computerbril. Deze verbeterde houding resulteert in een kleinere kans op rug- en nekklachten en ook hoofdpijn.

Als je door al deze voordelen enthousiast bent geworden moet je zeker eens op de computerbrillen afdeling van Leesbrilhuis.nl kijken. Hier verkopen we namelijk computerbrillen van populaire merken als Read Loop, Blueberry en Croon tegen hele scherpe prijzen. De brillen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hippe stijlen.

Shop hier jouw eerste computerbril!

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog meer te weten gekomen over computerbrillen. Zijn jij en je collega’s ook toe aan bril op kantoor? Stuur dit artikel door naar hen!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Een reactie op “Wat zijn computerbrillen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van leesbrilhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 568 reviews.