Heb je het idee dat je een leesbril nodig hebt? Wanneer je twijfelt over je ogen en je niet zeker weet of je deze al moet overwegen, is het handig om antwoord te krijgen op de vraag wanneer je een leesbril nodig hebt. Wat hierna interessant is om te weten, is wat een leesbril nou daadwerkelijk doet met je. Daarom gaan we hier in dit artikel verder op in.

Een hulpje voor je ogen nodig?

Omdat je ogen niet goed meer kunnen accommoderen (aanpassen) heb je een leesbril nodig om de ogen hierbij een handje te helpen. Een leesbril fungeert niet als een loep, maar compenseert het gebrek aan scherpte. De sterkte van een lens in onze ogen wordt uitgedrukt in dioptrie. Wanneer men gaat lezen moet het oog ongeveer 2.75 dioptrieën accommoderen (Wikipedia uitleg) om een beeld scherp te krijgen. Dit vermogen om het oog scherp te stellen vermindert dus wanneer men ouder wordt. Een leesbril kan dit tekort aan accommodatievermogen dus corrigeren.

Benieuwd of jij een leesbril nodig hebt? Schroom dan niet om de gratis online leesbril sterkte test te doen.

De leesbril brengt een stukje gemak

Het is voor mensen die minder goed van dichtbij kunnen lezen belangrijk om alles weer scherp te kunnen zien. Vaak kijken mensen er tegenop om een bril te dragen, omdat het er oud-bollig en saai uit zou zien. Het tegendeel wordt echter bewezen met het aanbod dat er tegenwoordig is aan leuke en kleurrijke leesbrillen. En waarom zou je je nog langer ergeren aan het feit dat je niet goed meer kan lezen van dichtbij? Het verandert er helaas echt niet door.

leesbril voor het lezen

Krijg ik geen luie ogen van een leesbril?

We hebben het waarschijnlijk allemaal wel eens gehoord: “pas op, je ogen gaan sneller achteruit met een bril op”. Dit is een fabel! Bij iedereen gaan de ogen achteruit naarmate je ouder wordt. Wanneer je een leesbril draagt terwijl je die nog niet nodig hebt zullen je ogen niet sneller erop achteruit gaan. Je zult enkel last hebben van een wazig beeld, maar dat is logisch omdat je dan nog geen leesbril nodig hebt.

Blauw lichtfilter

Los van het feit dat een leesbril je oog helpt accommoderen, kan het meerdere handige functies bekleden. Zo zijn veel leesbrillen voorzien van blauw lichtfilter: de computerbrillen. Dit is een filter verwerkt in de leesglazen van de leesbril, die er voor zorgt dat je ogen beschermd zijn tegen de uv-straling van je beeldscherm. We zitten tegenwoordig bijna allemaal dagelijks achter laptops, iPads, smartphones en televisies. Dit is slecht voor je ogen en kan zorgen voor een branderig gevoel, hoofdpijn en traanogen. Met de blauw lichtfilter ben je hier dus ook tegen beschermd.

Leesbril matchen met je outfit?

Een leesbril is niet saai! Zorg ervoor dat je je leesbril combineert met de rest van de outfit zodat het niet alleen handig is voor het lezen, maar ook echt een deel gaat uitmaken van je look. Er zijn op Leesbrilhuis.nl zoveel verschillende leesbrillen te vinden dat het een fabeltje is dat leesbrillen saai zijn. Je kan het zelf zo gek maken als je wilt. Wil jij weten welke leesbril goed bij jouw gezicht past? Lees dan onze gids!

Shop hier jouw eerste leesbril!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Een reactie op “Wat doet een leesbril?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van leesbrilhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 568 reviews.