De hele dag door hebben onze ogen veel te verduren, hierdoor kan je al snel last krijgen van vermoeide of overspannen ogen. Dr. Bates heeft een manier gevonden waardoor je gemakkelijk je ogen kan laten ontspannen, deze manier heet ook wel palmeren. In deze blog vertellen we je alles over palmeren.

Wat is palmeren?

Palmeren is een oefening die is uitgevonden om je ogen te laten ontspannen. Je doet dit door je handen op je ogen te leggen, zodat je al het licht van buitenaf uitsluit

Waarom palmeren?

Palmeren brengt vele voordelen met zich, het is namelijk een oefening die ervoor zorgt dat je ogen rust en ontspanning krijgen. Het mooie aan deze oefening is dat wanneer je hem goed uitvoert ook de rest van je lichaam zal ontspannen.

Alle voordelen van palmeren:

  • Verhelpt droge ogen
  • Verbeterd zicht
  • Ontspant de ogen
  • Verbeterde concentratie

Palmeer als volgt;

Palmeren is een oefening die iedereen heel gemakkelijk thuis of op het werk kan uitvoeren. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een plek waar je rustig kunt zitten en je ellebogen rustig kunt neerleggen, bijvoorbeeld aan een bureau. Draag je een bril? Doe deze dan af, want tijdens deze oefening zit die alleen maar in de weg.

palmeren

Foto: www.rasterbril.nl

Begin als eerst met het warm wrijven van je handen, maak daarna twee kommetjes. De kommetjes die je gevormd hebt met je handen leg je op je ogen met je vingers schuin over het midden van je voorhoofd. Steun met je ellebogen op bijvoorbeeld een bureautafel waardoor het niet zwaar is om je handen voor een aantal minuten op je ogen te houden. Neem langzaam diepe ademhalingen in en uit en ontspan je ogen. Probeer dit een aantal minuten vol te houden, hoe langer je deze oefening ontspannen voortzet hoe beter.

Zie hier een instructievideo;

Wanneer palmeren

Aan palmeren zit geen tijd gebonden, je kan het op ieder moment van de dag doen. Zo kan je het bijvoorbeeld doen voordat je gaat slapen, je ogen raken dan ontspannen waardoor je ook dieper kunt slapen. Bij het maken van je huiswerk, wanneer je een lastige vraag hebt waar je even niet uit komt, bij het lezen van een boek of tijdens de reclames wanneer je televisie aan het kijken bent.

Ook zou je er gewoon een gewoonte van kunnen maken, door het met regelmaat te doen. Hoe vaker je palmeert, hoe beter de resultaten zullen zijn.

Tip: Wanneer je ook van plan bent om palmeren, let er wel op dat je het ergens doet waar je ontspannen kunt zitten met je hoofd en rug rechtop. 

Hopelijk ben je na het lezen van dit blogartikel meer te weten gekomen over palmeren. Wil je ook meer weten over leesbrillen? Lees dan ook eens andere blogs.

Jonger lijken met een bril

Onze ogen worden ouder en dat betekent voor de meesten dat het dragen van een bril noodzaak begint te worden. Veel mensen zien erg op tegen het moeten dragen van een bril omdat zij er oud uit zien. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Lees dit artikel zodat je met de juiste bril zelfs jaren jonger kan lijken.

De verschillen tussen multifocaal, bifocaal en varifocaal

Het is echter nog niet altijd even makkelijk om een geschikte bril te vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit multifocale, bifocale en varifocale glazen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze glazen? Je leest het in deze blog.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van leesbrilhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 557 reviews.