leesbril sterkte bepalen online

Leesbril sterkte

Ben je toe aan een leesbril maar weet je niet welke sterkte je nodig hebt? Doe de test op deze pagina en bepaal voor welke sterkte bril je moet gaan.

Je kunt de test op twee manieren voltooien. Het beste is om het PDF bestand met de Leesbril Sterkte Test te downloaden en uit te printen. Je kunt het ook vanaf de computer lezen maar het is beter om het document uit te printen.

1) Houd het papier tussen de 30 cm en 35 cm van je gezicht af

2) Begin met het lezen van het document van boven naar beneden. Als je de bovenste regel niet kunt lezen, ga dan verder naar de volgende regel

3) Herhaal deze stappen net zo lang tot je gemakkelijk een volledige regel kunt lezen. Let op: het is dus belangrijk dat je niet met je ogen gaat knijpen.

4) Wanneer je een regel helder en eenvoudig kunt lezen, stop en kijk welke leesbril sterkte er voor die regel staat. Dit is de sterkte die je nodig hebt voor je leesbril.

Veelvoorkomende vragen aan de hand van de leesbril sterkte test

We snappen dat zo’n test een beetje verwarrend werkt. Wellicht twijfel je na het doen zo’n test alsnog over voor welke sterkte je moet gaan. Hierbij een aantal veelgestelde vragen.

Tip: helpt bovenstaand advies alsnog niet? Koop dan twee dezelfde brillen met de sterktes waarover je twijfelt. Op onze webwinkel is zowel de verzending als het retourneren ervan gratis namelijk!

Ik twijfel tussen twee sterktes

Als je twijfelt tussen twee leesbrilsterktes, kies dan voor de sterkte die je het gemakkelijkst kan lezen. Meer correctie kan geen kwaad, te weinig correctie lost jouw leesproblemen niet volledig op. Je wilt geheel ontzorgd worden met een leesbril en niet alsnog jouw ogen aan het werk zetten om te moeten corrigeren.

Mijn vorige leesbril had een andere sterkte. Moet ik nu af gaan op deze test?

De sterkte van je ogen kan in de loop der tijd veranderen. Een test als dit is niet 100% accuraat maar geeft je een goede indicatie van welke sterkte je nodig hebt. Vind je het verschil met je huidige leesbril te groot? Dan is het geen slecht idee om even langs de opticien te gaan.

Ik kan sterkte 3.0 nog steeds niet goed lezen. Wat nu?

Als je bij de test de tekst bij leesbril sterkte 3.0 nog steeds niet goed kan lezen, dan raden we je aan om naar een opticien te gaan. De afwijking is in dit geval niet goed genoeg te corrigeren met een kant-en-klaar product. Zodra jouw zicht is opgemeten bij een opticien, kun je wel gemakkelijk weer bestellen op onze shop. We verkopen namelijk brillen tot sterkte +4. Bij dergelijke sterktes is het echter wel belangrijk dat je dit even goed laat testen door een professional.

Ik heb links een andere sterkte dan rechts. Wat nu?

Heb je links een andere sterkte dan rechts, dan raden we je aan om een oogtest bij de opticien te doen. Hij bepaalt jouw exacte sterktes. Het is te onbetrouwbaar om met één oog dicht deze test te doen om aan de hand van de leesbril sterkte test een bril te kopen.

Heb je jouw sterkte laten opmeten? Kom dan gerust terug naar Leesbrilhuis.nl! We hebben namelijk meer dan 100 brillen die we op sterkte kunnen slijpen voor je. De sterktes kunnen per oog afwijken en hierom kunnen we je dus alsnog van je favoriete montuur voorzien!

En nu?

Weet je welke sterkte je hebt? Shop dan hier jouw nieuwe leesbril!