Zomaar wat een aantal vragen die iedere brildrager zich weleens gesteld heeft: had ik een leesbril kunnen voorkomen? Ben ik te vroeg begonnen met het dragen van een bril? Zijn er dingen die er voor zorgen dat ik zolang mogelijk geen leesbril hoef te dragen? Er is hier al veel over geschreven en getest. Wij zetten dit graag voor je op een rijtje om je uiteindelijk een antwoord te kunnen geven op deze prangende vragen.

Hoe zit het ook alweer?

Het probleem bij ouderdomsverziendheid is dat de lenzen van de ogen steeds minder flexibel worden. Wanneer we iets van dichtbij willen lezen ‘accommoderen’ (bijstellen) onze ogen dusdanig dat we het scherp zien. Op een bepaalde leeftijd gaat dit accommoderen van de ogen minder goed en hebben we dus een leesbril nodig om nog steeds dingen van dichtbij te kunnen lezen.

Tip: lees het artikel “wanneer is een leesbril nodig” voor meer informatie.

Kunnen we onze ogen niet trainen?

Dit is een lastige vraag. Uit veel onderzoeken is gebleken dat de ogen uiteindelijk sowieso achteruit gaan en dat de leesbril onvermijdelijk is. Anderen schrijven juist uit eigen ervaring dat door middel van het aanleren van natuurlijke zie-gewoontes het zicht van dichtbij goed blijft en men dus geen leesbril nodig heeft op oudere leeftijd. Dit is echter nooit echt wetenschappelijk aangetoond. De kans is er dus dat je eventueel de aanschaf van de eerste leesbril iets rekt, maar uiteindelijk zul je er toch echt aan moeten geloven.

Een leesbril kopen, of zijn er andere opties?

Een mogelijke oplossing zou laseren kunnen zijn. Het blijkt echter dat de leessterkte uiteindelijk toch nog achteruit gaat en je dus uiteindelijk nog steeds een leesbril zou moeten aanschaffen. De meest rigoureuze en meteen ook duurste mogelijkheid is een operatie. Hierbij wordt een multifocale kunststof lens in het oog geplaatst die ervoor zorgt dat je weer normaal van veraf en dichtbij kunt kijken. Dit is de enige waterdichte oplossing waarbij je geen leesbril nodig hebt. Dit kost echter enorm veel geld en moeite.

Toch echt aan geloven..

Hoe vervelend sommige het ook vinden, zal toch bijna iedereen uiteindelijk aan een leesbril moeten geloven (op wat uitzonderingen na). Veel kenners zijn niet overtuigd over het feit dat de ogen getraind kunnen worden en degene die er wel in geloven zien het niet als oplossing om voor altijd van de leesbril af te zijn. Ons advies is dan ook het dragen van de leesbril niet te zien als een last, maar het te accepteren en de leesbril met trots te dragen.

vrouw leesbril

Maak de juiste keuze

Uiteraard wil je een goede leesbril voor de juiste prijs. Zorg er dan voor dat je de leesbril niet zomaar ergens uit een of andere bak graait. Je ogen zijn erg belangrijk en dienen dus ook zo behandeld te worden. Ga zorgvuldig na welke leesbril voor je geschikt is en baseer uw keuze op meerdere facetten. Een leesbril behoeft niet slechts van goede kwaliteit te zijn. Je moet je ook fijn voelen bij de kleur, vorm en grootte van het montuur. Wanneer je hier even de tijd voor neemt zul je zien dat je jaren plezier hebt van een uitstekende leesbril.

Een trendy leesbril van Leesbrilhuis helpt hier bij. je hoeft je niet meer te schamen voor jouw goedkope leesbril van bijvoorbeeld de Kruidvat of de HEMA, maar hebt een trendy product die jouw gezicht positief accentueert.

Benieuwd welke leesbrillen goed bij jouw gezicht passen? Volg de link en ontdek welke kleur / model jij moet aanschaffen!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van leesbrilhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 568 reviews.