Jonger lijken met een bril

Onze ogen worden ouder en dat betekent voor de meesten dat het dragen van een bril noodzaak begint te worden. Veel mensen zien erg op tegen het moeten dragen van een bril omdat zij er oud uit zien. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Lees dit artikel zodat je met de juiste bril zelfs jaren jonger kan lijken.

De verschillen tussen multifocaal, bifocaal en varifocaal

Het is echter nog niet altijd even makkelijk om een geschikte bril te vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit multifocale, bifocale en varifocale glazen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze glazen? Je leest het in deze blog.

Welke brillendoekjes zijn het best?

Een bril is iets wat heel gemakkelijk snel vies kan worden, maar hoe kan je jouw bril nou het beste schoonmaken? Op deze pagina bespreken we welke brillendoekjes je het best kunt gebruiken om je bril te reinigen.

Wat zijn nachtzichtbrillen?

Met een nachtzichtbril kun je zoals de naam al een beetje verklapt beter zien in het donker. Hierdoor kun je beter zien en dus veiliger rijden. Maar wat zijn nachtzichtbrillen nou precies en hoe werken ze? In deze blog vertellen we je er alles over.

Hoe ontstaan droge ogen en hoe voorkom je het?

Drogen ogen, haast iedereen heeft er wel last van. Maar hoe ontstaan drogen ogen nou precies en hoe kun je ze het beste voorkomen zonder je ogen te beschadigen. Je leest het allemaal in deze blog over hoe ontstaan droge ogen en hoe voorkom je het.

Wordt mijn computerbril vergoed door de werkgever?

Moet jij voor je werk vaak urenlang achter een beeldscherm werken, dit is niet heel goed voor je ogen. Een computerbril beschermd je ogen tegen het blauw-licht dat in beeldschermen zit, maar krijg je zo’n bril vergoed van je baas? Lees het in deze blog.

8 tips voor gezonde ogen

Sta jij wel eens stil bij de gezondheid van jouw ogen? Waarschijnlijk niet al te vaak. Toch zijn gezonde ogen niet zo vanzelfsprekend als veel mensen denken. Wanneer je de volgende 8 tips in gedachten houdt is het hebben en houden van gezonde ogen niet zo moeilijk meer.

Wat is een bifocale bril?

Er zijn verschillende soorten oogafwijkingen zo kan je moeite hebben met het zien van dingen van dichtbij maar ook kan je moeite hebben met het zien van dingen van veraf. Een bifocale bril biedt een twee in een oplossing, lees er hier alles over een bifocale leesbril.

Palmeren – wat is het en hoe doe je het?

Heb je last van vermoeide of overspannen ogen Dr. Bates heeft een manier gevonden waardoor je gemakkelijk je ogen kan laten ontspannen, deze manier heet ook wel palmeren. In deze blog vertellen we je van alles over palmeren.

Wat te doen tegen vermoeide ogen?

We gebruiken onze ogen de hele dag door, maar soms gebruiken we ze zo lang dat ze moe en zwaar aan beginnen te voelen. Maar als je met de juiste manier omgaat met je vermoeide ogen kun je de klachten verhelpen, gebruik de tips uit deze blog.

Lenzenvloeistof vergeten. Wat moet je doen?

Niets is zo menselijk als soms wat vergeten, maar wat nou als je je lenzen vloeistof bent vergeten? In onze blog geven we je handige tips wat je kan doen maar ook hoe je het kan voorkomen.

Zijn goedkope leesbrillen slecht voor je ogen?

Het prettige aan leesbrillen is dat je ze vaak al voor een klein bedrag bij een drogisterij of supermarkt kunt kopen. Maar zijn deze goedkope leesbrillen wel zo goed voor je ogen? In deze blog vertellen we je alles over het verschil tussen goedkope en duurdere leesbril.

Wat zijn computerbrillen?

We kijken met z’n allen steeds meer naar beeldschermen. Dit brengt op latere leeftijd steeds meer klachten met zich mee. Een computerbril kan hierin een oplossing bieden, maar wat is een computerbril en wat zijn de voordelen hiervan? Lees het in deze blog.

Welke leesbrillen zijn er?

Geen idee wat begrippen als bifocaal, multifocaal of blauw licht filter leesbrillen betekenen? Dat is volkomen begrijpelijk. In deze blog leggen we uit wat de verschillen zijn en laten we je zien welke leesbrillen je kunt vinden in onze shop.

Hoe snel wen je aan een nieuwe leesbril?

Heb je onlangs een nieuwe Leesbril gekocht maar kun je er nog niet aan wennen? Lees hier hoelang het duurt voordat je Leesbril perfect zit!

Je bril schoonmaken – de do’s and don’ts

Vette vingers, stofdeeltjes en huidschilfers dit zijn drie veel voorkomende manieren waarop jouw bril vies wordt. Maar hoe maak je jouw bril nou op de juiste manier schoon zonder hem te beschadigen? Lees in deze blog alle do’s en don’ts.

Wanneer is een leesbril nodig?

Vraag je je al een tijdje af of je ook toe bent aan een Leesbril? In onze blog schrijven we over de signalen en wanneer je het beste een leesbril kunt aanschaffen.

7 redenen om een NOOZ leesbril te kopen!

Weet je nog? De bril zonder pootjes die vroeger werd gedragen? Deze bril werd zonder pootjes op de neus geplaatst. Mannen droegen deze bril vaak met een kettinkje. De brildragende vrouwen maakte de bril vaak vast aan een haarspeld of aan een koortje die om de nek werd gedragen. Deze bril was een enorme hype in de jaren 1880 tot 1900. Dit heeft het merk NOOZ geïnspireerd en zij zijn weer helemaal terug!

Brildragers lijken niet alleen slimmer, zij zijn het ook!

Het lijkt misschien een fabeltje dat brildragers daadwerkelijk slimmer zijn dan de gemiddelde mens. De studiebol met bril die dagelijks met zijn neus in de boeken zit. Maar heeft de kwaliteit van je ogen nou echt met je intelligentie te maken? Lees het in deze blog.

Zelf brillenreiniger maken? Lees hier hoe!

Wist je dat het maken van brilreiniger ontzettend eenvoudig, snel en goedkoop is? Lees dit artikel en maak voortaan zelf je brilreiniger!

Kun je een leesbril voorkomen?

Zomaar wat een aantal vragen die iedere brildrager zich weleens gesteld heeft: had ik een leesbril kunnen voorkomen? Ben ik te vroeg begonnen met het dragen van een bril? Zijn er dingen die er voor zorgen dat ik zolang mogelijk geen leesbril hoef te dragen? Er is hier al veel over geschreven en getest. Wij [...]

Hoe werkt een oogmeting?

Heb je het idee dat je ogen minder worden? Dat is helemaal niet zo raar hoor. Vanaf het 40ste levensjaar is het gebruikelijk dat onze ogen minder worden en het zelfs eventueel tijd wordt voor een leesbril. En dan? Nou dan moet je eerst een oogmeting doen om inzicht te verkrijgen in de kwaliteit van [...]

Hoe houd ik mijn ogen gezond?

Houd je een oogje in het zeil? De ogen zijn een van onze belangrijkste zintuigen en dus is het belangrijk dat we goed blijven zorgen voor onze ogen. Op een gegeven moment wordt het onvermijdelijk dat je ogen achteruit gaan en dat je een leesbril nodig hebt. Je kunt er echter wel voor zorgen dat [...]

Wanneer is een standaard leesbril geschikt?

Ben je toe aan een leesbril, maar weet je niet de verschillen tussen de brilsoorten? Er zijn veel verschillende brilsoorten, maar wanneer kun je nu voor een ‘standaard leesbril’ kiezen? Lees het in deze blog.

Hoe schaf je de eerste leesbril aan?

Bij het aanschaffen van de eerste bril komt best wat kijken. Je wilt eerst wat meer informatie voordat je tot een koop overgaat. In deze blog gaan we hier dieper op in en vertellen we je over alles waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van je bril.

Wat doet een leesbril?

Heb je het idee dat je een leesbril nodig hebt? Wanneer je twijfelt is het handig om antwoord te krijgen op de vraag wanneer je een leesbril nodig hebt. Ook wil je weten wat een leesbril precies doet. Je leest dat in deze blog.